CLOSURE OF TIDAL CHANNEL IN LAND RECLAMATION

Chin-I Liu, Ruey-Shyong Shang

Abstract


The land reclamation of Lunwei subdistrict A in the development of Changhua Industrial Estate Project was commenced in May 1980. Fill sand was dredged by suction dredgers from borrow area and placed in the south and central parts of this subdistrict. Bamboo fence was used as sand retaining structure. In November, a new tidal channel occurred between two fill sand islands and across the head of seawall, it caused the increase of materials and the difficulty of construction of the seawall. Closure of the tidal channel was completed by constructed a sand embankment dike with low cost materials such as; bamboo piles, bamboo mattress and sand bags.

Keywords


land reclamation; tidal channel; channel closure

Full Text: PDF

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License.